Анонси


    Назад

    Вітер – це масштабний потік повітря, що рухається переважно горизонтально відносно поверхні Землі.

    Сьогодні енергія вітру – це не тільки альтернативне екологічно чисте джерело енергії, але й ефективне рішення глобальної екологічної кризи.

    Сектор вітроенергетики нині стає все більш конкурентоспроможним і щороку приваблює все більше інвестицій.

    Щороку, починаючи з 2007 року, 15 червня, світова громадськість відзначає Всесвітній день вітру. Подію започаткувала Європейська вітроенергетична асоціація (EWEA) і Всесвітня рада по енергії вітру, акцентувавши увагу суспільства на невичерпності вітрових ресурсів і позитивних ефектів, які дає широкомасштабне використання поновлюваних джерел енергії.

    Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації вітає всіх із Всесвітнім днем вітру та наголошує, що «оволодівши» вітром, людство зможе вирішити питання обмеженості природних паливних ресурсів задля подальшого збереження природного середовища.

    Цікаві факти:

    • найсильніші вітри на планетах Сонячної системи спостерігаються на Нептуні та Сатурні;
    • сонячний вітер в космосі є потоком розріджених газів від Сонця, а планетарний вітер – потік газів, що відповідає за дегазацію планетарної атмосфери у космос.

    Довідково:

    Вітри зазвичай класифікують за просторовим масштабом, швидкістю, типами сил, що їх спричиняють, місцями наявності та впливом на довкілля.

     

    Департамент екології та природних
    ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система