Анонси


    Назад

    НАУКОВО-ТЕХНІЧНА РАДА БІЛЬШІСТЮ ГОЛОСІВ ПІДТРИМАЛА ПРОЕКТ ЗОНУВАННЯ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

    Сьогодні, 20 червня, науково-технічна рада комунального закладу «РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради (далі – НТР) розглядала першочергові завдання для подальшого ефективного розвитку парку.

    Зокрема, учасники засідання детально обговорили питання реалізації дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель території РЛП «Ялівщина» та на спеціальне використання природних ресурсів в межах парку (видалення сухостійних дерев).

    Крім того, значна увага була приділена Проекту організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об’єктів (далі – Проект), який був доопрацьований розробником з урахуванням зауважень членів НТР.

    «Затвердження даного проекту є необхідною умовою визначення подальшої стратегії розвитку Ялівщини, встановлення територіально диференційованого режиму охорони її природних та історико-культурних комплексів і об’єктів. Тому маємо плідно попрацювати, аби прийняти виважене конструктивне рішення на користь нашої громади, – зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

    У ході розгляду зазначеного документу позицію профільного Департаменту також підтримала член науково-технічної ради та депутат Чернігівської обласної ради Галина Логвиненко, яка звернулася до присутніх з пропозицією підтримати Проект задля подальшого розвитку парку та наголосила на спільній відповідальності за його збереження. Депутатка зауважила, що кожен рік зволікання і баталій навколо РЛП «Ялівщина» призводять до захаращення і занедбання цієї зеленої перлини Чернігівщини.

    За результатами обговорення, голова НТР Олександр Парфентьєв, який наразі виконує обов’язки директора КЗ «РЛП «Ялівщина», поставив на голосування рішення стосовно винесення Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА на розгляд чергової сесії Чернігівської обласної ради питання затвердження Проекту.

    За підсумками загального голосування, рішення було підтримано більшістю голосів.

    Таким чином, найближчим часом буде запущена процедура підготовки пакету документів для розгляду Проекту депутатами обласної ради.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Департамент екології та природних
    ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система