Анонси


    Назад

    ЗАОЩАДЖУЄМО ПАПІР – ОБЕРІГАЄМО ДОВКІЛЛЯ

    Сьогодні масштаби використання паперу вражають не менше, ніж масштаби вирубки лісів. Розумна економія ресурсів завжди однаково пов'язана як з особистою економією, так і з турботою про довкілля. Це стосується і використання паперу.

    Здається, що зараз споживання паперу має скорочуватися. Адже ми купуємо менше книг, пишемо менше листів, використовуємо електронний документообіг замість звичних паперових документів. Але в той же час ми звикли і до комфорту: користуємося одноразовими рушниками, серветками тощо.

    До речі, процес виробництва паперу не назвеш екологічним. Те, що для виготовлення паперу вирубуються ліси, знають навіть діти. Але мало хто замислюється, що при виробництві і відбілюванні паперу в атмосферу потрапляють викиди ртуті, хлору, фосфору і свинцю, які провокують різні захворювання у людей, включаючи онкологію.

    ЯК ЕКОНОМИТИ ПАПІР?

    Електронний гаманець

    Сплачуйте рахунки через онлайн-банкінг. У банкоматах немає потреби роздруковувати паперові чеки. Всю інформацію, яка в них міститься, можна вивести на екран банкомату або свого мобільного телефону. Не друкуйте квитки на заходи і транспорт, а також знижкові купони, якщо їх можна пред’явити в електронному вигляді.

    Електроніка замість паперу

    Замінюйте папір електронними версіями завжди, коли це можливо. Читайте книги і журнали в електронному вигляді. Пишіть електронні листи, відправляйте електронні листівки.

    Перехід з одноразового на багаторазове

    Мова йде про одноразовий паперовий посуд, серветки, рушники і носові хусточки. Фарфоровий або керамічний посуд, рушники і серветки з тканини не тільки більш приємні у використанні, але і допоможуть зробити планету чистішою.

    Ні паперовій рекламі

    Не беріть паперові каталоги в магазинах і листівки на вулиці. Вони будуть існувати, поки вони працюють. Каталоги можна переглядати в електронному вигляді. Для пошуку знижок, акцій і спецпропозицій від магазинів є зручні телефонні додатки.

    Варто знати, що за останні 20 років витрати паперу збільшилися більше, ніж на 25 %. Так, за даними Конфедерації європейських виробників паперу CEPI, у середньому в світі щорічно виробляється 400 мільйонів тон паперу і картону.

    Тож, Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації пропонує дотримуватися вищенаведених нескладних правил, завдяки яким кожна людина може заощадити близько 10 кг паперу на рік. Давайте разом робити свій внесок у збереження лісів і навколишнього середовища!

     

    Департамент екології та природних
    ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система