Анонси


    Назад

    ВІДБУВСЯ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЩОРІЧНИЙ КОНГРЕС ЕНВАЙРОМЕНТАЛІСТІВ

    Національний щорічний конгрес енвайроменталістів відбувся минулого тижня у місті Київ, від Чернігівської області взяли представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

    Конгрес організовано Асоціацією професіоналів довкілля (PAEW) та Офісом сталих рішень для об'єднання зусиль держави, бізнесу та громадськості для вирішення питань збереження навколишнього середовища. Дискусії стосувалися законодавчих ініціатив в галузі промислового забруднення, управління відходами, енергетичної сфери, застосування стратегічної екологічної оцінки (далі – СЕО) та оцінки впливу на довкілля (далі – ОВД). Значну увагу приділено обговоренню декарбонізації.

    Обговорено можливості використання земель, які відносяться до радіоактивнозабруднених внаслідок Чорнобильської аварії, прийнято рішення ініціювати актуалізацію переліків населених пунктів і окремо сільськогосподарських земель, які зазнали радіоактивного забруднення внаслідок чорнобильської катастрофи. Експертами акцентовано увагу на важливості процедури СЕО для містобудівної документації, її зв’язок з процедурою ОВД, наголошено на меті Єдиного реєстру СЕО: оприлюдення проєктів державного планування, документів СЕО та фіксації термінів громадського обговорення та консультацій з державними органами.

    Голова Вознесенської громади Миколаївської області поділилася досвідом втілення проєкту «Компостуй-громаду гуртуй», що зменшило кількість пожеж на полігоні ТПВ через зменшення органічних відходів.

    Зі своїми напрацюваннями та планами у сфері поводження з відходами поділилися такі підприємства як АТ «Укрзалізниця», ТОВ «Газорозподільні мережі України» та Imperial Brands.

    ТОВ «НДВП-ЕКОЛОГІЯ» ознайомили із своїми можливостями проведення екологічних досліджень стану довкілля.

    Із цікавою практикою ознайомило ТОВ «ЕКНІС-ІНЖИНІРИНГ» – виробних компактних багатоканальних систем моніторингу навколишнього середовища. Одне з підприємств по виробництву меблевих плит придбало пост автоматичного моніторингу атмосферного повітря і передало Городоцькій територіальній громаді Рівненської області. В онлайн режимі на сайті громади висвітлюються значення оксиду вуглецю, оксидів азоту, твердих часток та формальдегіду.

    PAEW та Офіс сталих рішень планують серію тематичних зустрічей у форматі «влада-бізнес-громадськість», а саме у серпні - щодо управління відходами, у вересні – щодо водних ресурсів.

     

     

    Департамент екології та природних
    ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система