Анонси


    Назад

    «НЕ НАСТУПАЙТЕ НА БДЖІЛ» – ВОНИ ДУЖЕ ПОТРІБНІ ПРИРОДІ

    Світ, в якому ми живемо, прекрасний і різноманітний – наша природа дивовижна у різні пори року.

    Зараз літечко, давайте прислухаємось до звуків природи: шелест дерев, трави і квітів, різнобарвний спів пташок, дзижчання різноманітних комах, серед яких, мабуть, найяскравіше у бджілок-трудівниць.

    Бджола медоносна вважається «королевою» серед комах, а її важливість для людини та довкілля є неоціненна.

    Бджоли – чи не найкорисніші комахи нашої планети, великі «працівники» лісів, луків, полів і навіть боліт. Вони не тільки люблять солодощі, а і вміють їх готувати. Завдяки працьовитості цих комах, ми маємо величезну різноманітність фруктів, овочів і злаків, а ще найсолодші природні ліки – мед.

    До речі, у світі налічується більше 20 тисяч видів бджіл.

    10 липня проводиться День «Не наступайте на бджіл» – вони дуже потрібні природі. Це свято засноване, аби наголосити на цінності бджіл, на важливості існування цих комах та роботи, яку вони виконують.

    Крім того, бджоли є дуже важливим елементом екосистеми, оскільки, запилюють не тільки дикорослі квіткові рослини, а й більшість сільськогосподарських культур. Слід знати, що більшість рослин не дають плодів без комах-опилювачів, а у 80 % це бджоли.

    Саме завдяки цій маленькій комасі існує життя на планеті у його нинішній формі. Тож бережіть бджіл і не заважайте їм робити життя на Землі прекрасним!

     

    Департамент екології та природних
    ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система