Анонси


    Назад

    БЕЗПЕЧНЕ ДОВКІЛЛЯ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ – СЕРЕД ПРІОРИТЕТІВ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ

    Права людини і громадянина на безпечне для життя та здоров’я довкілля в умовах воєнного стану – тема засідання за круглим столом, яке відбулося сьогодні, 21 липня, за ініціативи Уповноваженого Верховної Ради України.

    Від Чернігівської області в обговоренні взяла участь директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Наталія Грудницька.

    - Чернігівщина наряду з іншими областями України зазнала масштабних руйнувань з перших днів вторгнення російських агресорів. Ставши непробивною фортецею на захисті столиці нашої держави й інших її регіонів, область систематично піддавалася обстрілам та бомбардуванням житлового сектору, освітніх закладів, медичних установ та об’єктів інфраструктури. Наші північні прикордонні райони потерпають від цього щодня і зараз, – наголосила Наталія Грудницька.

    Крім того, очільниця профільного Департаменту поінформувала учасників заходу щодо проблемних питань поводження з відходами, що утворились у зв’язку з руйнуванням будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій або проведення ремонтних і відновлювальних робіт.

    Також, учасники розглянули екологічні наслідки підриву дамби Каховської ГЕС та шляхи їх подолання.

    Особлива увага була приділена Парламентському контролю за додержанням органами державної влади та місцевого самоврядування права людини і громадянина на безпечне довкілля.

    Серед розглянутих питань – додержання природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання у сфері поводження з відходами, захисту атмосферного повітря та захисту водних ресурсів.

     

     
     

     

     
    Департамент екології та природних
    ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система