Анонси


    Назад

    ПОДОРОЖ ЗЕЛЕНИМИ СТЕЖКАМИ ПОЛІССЯ. РЕГІОНАЛЬНИЙ ЛАНДШАФТНИЙ ПАРК «НІЖИНСЬКИЙ»

    Вдихнути на повни груди свіжого повітря; ловити промені вранішнього сонця, яке ніби закликає нас до пробудження і нових відкриттів, милуватися його повільним заходом; насолоджуватися неймовірною природою; зустрічати червонокнижних представників флори і фауни; спостерігати як малюють фарбами різні пори року – це все про регіональний ландшафтний парк «Ніжинський».

    Саме цей своєрідний зелений куточок Полісся, розташований в межиріччі Десни та Остра, дозволить вам пірнути в історико-культурний контекст Ніжинщини, завдяки тутешнім пам’яткам як давньої, так і новітньої історії, а ще збереженню традиційних способів господарювання.

    То ніби зловити погляд з іншої епохи, адже парк «Ніжинський» – славетний край незайманої природи, мішаних лісів, непрохідних боліт і дивовижного рослинного різноманіття.

    До речі, у складі фауни регіонального ландшафтного парку значне місце займають види, які охороняються на міжнародному, державному та регіональному рівнях.

    Так, у результаті багаторічних досліджень та спостережень тут виявлено 39 видів тварин, занесених до Червоної книги України. Серед них комахи: бабки (бабка перев’язана); жуки (стафілін волохатий, жук-олень, вусач мускусний, вусач земляний хрестоносець); метелики (махаон, мнемозина, ведмедиця господиня); перетинчатокрилі (дисцелія зональна, ксилокопа фіолетова, ксилокопа райдужна). Хребетні червонокнижні тварини парку представлені 28 видам.

    Варто зауважити, що для відвідувачів парку облаштовані спеціальні споруди для спостережень за дикою природою (фотоскрадки, спостережні вишки), обладнані місця відпочинку, прокладені туристичні маршрути й екологічні стежки.

    Створений РЛП «Ніжинський» у 2015 році з метою збереження та відтворення тутешнього біорізноманіття, відродження місцевих традицій природокористування й відбудови пам’яток історії та культури. Його площа сягає понад 6 тисяч гектарів.

    Тож запрошуємо всіх насолодитися численними неймовірними і дивовижними краєвидами парку, познайомитися з його видовим різноманіттям та поринути в таємниче історичне минуле.

    Природа – це дорогоцінний скарб, який потребує дбайливого ставлення і охорони, а ще – наше здоров'я та комфортне життя! Давайте не забувати про це і насолоджуватися навколишнім світом, не втручаючись у його буття.

     

    Поштова адреса: 16632, Чернігівська обл., Ніжинський район, село Колісники, вулиця Миру, 126.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Фото: Вобленко О.,мережа інтернет
     
    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністраціїї
     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система