Анонси


    Назад

    РОЗОРЮВАННЯ ТА ВИРУБУВАННЯ ДЕРЕВ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПОЗА МЕЖАМИ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

    У відповідь на заяви і звернення громадських екоактивістів працівниками комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» були негайно перевірені факти вирубування дерев та розорювання ділянок біля гаражів, що межують з РЛП «Ялівщина».

    Так, у ході вивчення ситуації встановлено, що вищевказані господарчі роботи проводяться на приватних земельних ділянках, які мають кадастрові номери і зареєстровані в державному земельному кадастрі як землі для ведення особистого селянського господарства.

    До речі, перевірити цю інформацію може кожен, зайшовши на сайт відкритих даних земельного кадастру України.

    Варто зауважити, що згадані ділянки не входять до складу парку, так як Ялівщина створена виключно за рахунок земель запасу Чернігівської міської ради.

    Звичайно, вирубування дерев та розорювання рослинного шару ґрунту негативно впливає на довкілля. Однак у даному випадку рішення щодо здійснення таких робіт належить власнику цих ділянок, який набув право на їх володіння до того, як був створений РЛП «Ялівщина».

    Тож знищення зелених насаджень – на совісті власника земельних ділянок та тих, хто свого часу був дотичний до роздачі їх у приватну власність.

    Адміністрація комунального закладу дякує пильним екоактивістам за співпрацю та невтомну природоохоронну позицію. Продовжуємо разом працювати над збереженням зеленої перлини Чернігова!

     

     
     

     

    КЗ РЛП "Ялівщина"

     

     

     

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система