Анонси


    Назад

    ДО ДНЯ ЧИСТОГО ПОВІТРЯ!

    Сьогодні, 7 вересня, відзначається Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба (International Day of Clean Air for blue skies).

    Завданням цього екологічного свята є сприяння обізнаності населення про важливість проблеми забруднення повітря, а також активізація зусиль щодо покращення якості повітря.

    Забруднене повітря є одним з найнебезпечніших чинників, які негативно впливають на здоров’я людей. Невидимі часточки забруднення, якими ми дихаємо, можуть спричинити тяжкі захворювання. Серед основних джерел забруднення повітря – об’єкти промисловості, в тому числі енергетичні установки, а також майже усі види транспорту.

    У рамках реалізації державної політики, спрямованої на регулювання природних ресурсів, Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА провадить дозвільну діяльність у галузі охорони атмосферного повітря на території Чернігівської області, готує дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами суб’єктам господарювання, об’єкти яких належать до другої та третьої групи.

    Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 19 грудня 2019 року, як заклик до об’єднаних зусиль на шляху до поліпшення якості повітря.

     

     

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система