Анонси


    Назад

    У СЕРПНІ ОСНОВНІ МОНІТОРИНГОВІ ПОКАЗНИКИ ДОВКІЛЛЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ КОЛИВАЛАСЯ В МЕЖАХ НОРМИ

    Дослідження атмосферного повітря Чернігова вкотре зафіксували перевищення вмісту діоксиду азоту, в середньому – більше, ніж удвічі. Інші показники не перевищували гранично допустимих значень. Загалом на стаціонарних постах міста упродовж серпня було відібрано 648 проб.

    Радіаційний фон атмосферного повітря Чернігівщини минулого місяця коливався в межах від 10 до 16 мкР/год (при нормі 30 мкР/год) і в середньому становив 12 мкР/год. Мінімальна величина спостерігалася у Сновську, а максимальна – у Прилуках, Чернігові та в с. Криски Новгород-Сіверського району.

    Радіологічні дослідження на вміст радіонуклідів в сільськогосподарській і лісогосподарській продукції в Новгород-Сіверському та Чернігівському районах вкотре показують відсутність перевищень значень допустимих рівнів. У серпні відібрано й перевірено 165 проб, переважно, овочів та молочних продуктів.

    За результатами спостереження Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, у створах річок Десна, Білоус, Удай, Мена та Остер кисневий режим минулого місяця знизився і становив 0,89-6,88 мгО2/дм3.

    Крім того, зафіксовано незначне підвищення допустимої норми хімічного споживання кисню у річках Десна та Мена.

    За інформацією Деснянського басейнового управління водних ресурсів, основні показники вмісту забруднювальних речовин в річках Мена, Десна, Білоус, Остер та Удай у серпні не перевищували гранично допустимих концентрацій для водойм рибогосподарського призначення.

    Контроль за якістю води в річках Десна, Білоус, В’юниця, Удай та Іченька також щомісяця здійснюють комунальні підприємства області. Проведені планові гідрохімічні дослідження поверхневих вод в контрольованих створах зазначених річок за більшістю показників свідчать не мають перевищень встановлених норм.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система