Анонси


    Назад

    27 ВЕРЕСНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ТУРИЗМУ

    Чимало людей сьогодні не можуть уявити своє життя без мандрівок і пригод. Адже кожна така подія – це обов’язково нові емоції та дорогоцінний досвід.

    Особливо цікаво відвідувати місця, що значно відрізняються від тих, де ми живемо, а ще побувати в різних куточках загадкового світу, познайомитися з новими людьми, їх традиціями та культурними звичаями, насолодитися вражаючими природними ландшафтами або різноманітними виставковими композиціями – як стародавніми, так і сучасними. Все це – туризм!

    А сьогодні – Всесвітній день туризму. Це свято засновано на сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації у 1979 році з метою пропаганди туризму. Дата цього Дня обрана не випадково: 27 вересня 1970 року набув чинності Статут Всесвітньої туристської організації.

    Існує чимало видів туризму, серед яких особливе місце займає зелений, або як його ще називають, екологічний туризм. Це напрямок відпочинку корисний для людей, перевантажених повсякденними проблемами, побутом і тяготами урбанізму. Він передбачає спілкування з природою віч на віч, проживання або проведення часу на зелених просторах, лісових галявинах, квітучих луках, берегах прозорих озер, річок і струмків, екологічних стежках, у гірських місцевостях, природно-заповідних територіях тощо. Головна мета зеленого туризму полягає в тому, щоб абстрагуватися від шуму мегаполісів, зануритися у той світ, в якому жили наші пращури, відпочити від повсякденних турбот і набратися сил та заряду енергії від природних джерел.

    На Чернігівщині є чимало таких місць – тож подорожуйте нашими зеленими коридорами і насолоджуйтеся Сіверськими красотами. Однак, не забувайте –відпочинок на природі не повинен завдавати шкоди екосистемам!

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система