Анонси


    Назад

    МОЛОДІЖНИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ ФРОНТ ЧЕРНІГІВЩИНИ – В ДІЇ!

    Про підсумки власної наукової і практичної природоохоронної діяльності розповіли вихованці комунального закладу «Чернігівський обласний науковий ліцей» під час тематичного заходу, який відбувся наприкінці минулого тижня за участі представників Департаменту екології та природних ресурсів, а також Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

    Варто зауважити, що ліцей, який також позиціонує себе як екошкола, на сьогодні є потужним осередком юнацької науково-дослідної і практичної діяльності зі збереження біорізноманіття та відтворення довкілля.

    Серед вихованців закладу – переможниця цьогорічного обласного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє» – Софія Булденко, яка зайняла перше місце у номінації «Довкілля і я».

    - Маємо добру традицію співпраці з вашим закладом у реалізації природоохоронних заходів, тож сьогодні особливо приємно відзначити Софію, яка своєю роботою на досить високому рівні представила екологічний напрямок ліцею, – зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

    У своїй конкурсній роботі ліцеїстка торкнулася досить актуальних проблем довкілля та запропонувала ряд «зелених» проєктів щодо їх подолання. До прикладу, будівництво сонячної екологічної станції для екошколи, збільшення зелених насаджень як важливий компонент при змінах клімату під час війни, впровадження сортування відходів при вихованні  екологічно-свідомої молоді, активізація молодіжного руху «Компостування в громадах – молодь діє!».

    - Приємно, що учні активно беруть участь у конкурсах, займаються науковими проєктами та приділяють увагу екології нашої планети. Зокрема, конкурсна робота Софії є актуальною не тільки для Чернігівщини, а і для всіх регіонів України, – говорить очільник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

    Сьогодні заходи екологічного спрямування в освітньому і виховному процесі актуальні, як ніколи. Військові дії російської федерації щодня завдають руйнівної шкоди нашому довкіллю. Тож дуже важливо, що нова генерація українців зростає екологічно свідомою і загартованою!

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система