Анонси


    Назад

    ПРОВОДИМО ДОЗВІЛЛЯ РАЗОМ – ПРАЦЮЄМО НА РЕЗУЛЬТАТ!

    Чернігівщина – земля цікавої історії та багатої природи. Тут збереглися поселення слов’янських племен та давньоруські храми, козацькі садиби та дворянські палаци…

    Тож працівники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА вирушили на зустріч пригодам, щоб поринути у минуле нашого краю та побачити його красу.

    На півдні Чернігівщини розташований Національний історико-культурний заповідник «Качанівка», саме тут до сьогодні збереглася неймовірна атмосфера культурної і духовної старовини.

    Качанівський парк площею 560 гектарів виплеканий трьома поколіннями Тарновських. Це один з найбільших пейзажних садів в Україні і Європі. Та не в розмірах його унікальність, а в тому, що він увібрав в себе все найкраще, чим багате світове паркове мистецтво і українська природа. А ще – у різномаїтті кольорів і пахощів, в кришталевій чистоті джерел та ставків.

    Територія парку просто зачаровує своєю неповторною красою. Тут збереглись паркові мости, скульптури, овіяні легендами гірки Кохання і Вірності, «Романтичні» руїни на березі Великого ставу тощо.

    На території парку розташований палац, збудований у стилі неокласицизму, що вражає своїм масштабом. Тут більше 80 кімнат, якраз вистачало щоб розмістити всіх запрошених на гостину відомих різножанрових митців. Адже протягом XIX століття садиба була осередком духовної культури на лівобережній Україні.

    У відреставрованих палацових залах розміщена музейна експозиція, що розповідає про історію палацу, його колишніх власників та знаменитих гостей.

    Радимо кожному відвідати це унікальне місце нашої Чернігівщини та на власні очі побачити перлину епохи XVIII – ХІХ століття.

     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система