Анонси


    Назад

    МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРИРОДИ

    Починаючи з 1972 року, кожне 18 жовтня в багатьох країнах відзначають Міжнародний день охорони природи (Día Mundial de la Protección a la Naturaleza).

    Мета цього свята – підкреслити важливість дбайливого ставлення до природи та біорізноманіття, а також пошук альтернатив, що дають змогу людству розвиватися в рівновазі з іншими видами на планеті.

    Усі ми мешканці планети – живі творіння природи, яку потрібно берегти. Адже вона не лише гарна і корисна, але й дуже тендітна та вразлива і потребує дбайливого ставлення. Людина назвала себе господарем природи, тому ми є відповідальними за її збереження.

    Вода, повітря, земля, флора та фауна – це все довкілля, на стан якого впливає безліч речей: від кинутого на землю недопалку або папірця до великих сміттєзвалищ; від спалювання трави до глобальних пожеж; від зірваних первоцвітів до вирубаних гектарів лісу; від помитого біля річки автомобіля, викинутого на узбережжі пакета до глобального забруднення світового океану.

    Головну загрозу для довкілля становить людська байдужість, безкультурність і безмежна жадібність.

    Зараз через повномасштабне вторгнення рф на території України тривають військові дії, які завдають значної шкоди нашій природі. Віримо, сподіваємось, що війна скоро закінчиться і прийде мир, а кожен з нас повинен знайти гідний шлях для покращення навколишнього середовища.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система