Анонси


    Назад

    МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДІЙ НА ЗАХИСТ КЛІМАТУ

    Сьогодні день, коли варто звернути увагу на ті зміни, що відбуваються на нашій планеті. Клімат – це важливий ресурс, що впливає на добробут нинішніх та майбутніх поколінь. Через діяльність людини упродовж останніх десятиліть клімат змінюється надто швидко. Тому саме зараз важливо змінити курс дій задля збереження довкілля.

    Без рішучих дій щодо зниження темпів глобального потепління, наземні екосистеми ризикують піддатися серйозним змінам у своєму складі та структурі, що призведе до вимирання багатьох видів і скорочення їх різноманітності.

    Слід зауважити, що дослідження Всесвітньої організації охорони здоров’я свідчать про негативний вплив глобального потепління на чисте повітря, питну воду та обсяги вироблення харчових продуктів.

    Аби привернути увагу суспільства на цю проблему, був започаткований Міжнародний день дій на захист клімату. Це своєрідний формат протесту прямої дії, ініційований екологами у 2005 році в рамках Глобальної кліматичної кампанії.

    Варто зауважити, що у 2021 році Україна зробила важливий крок для скорочення викидів парникових газів – схвалила оновлений Національно визначений внесок до Паризької угоди. Тоді ми зобовʼязалися до 2030 року зменшити викиди парникових газів на 65 % від рівня 1990 року. Однак розпочата широкомасштабна військова агресія росії проти України призвела до нових викликів, адже з’явилися нові джерела викидів парникових газів.

    Сьогодні долучитися до збереження клімату може кожен – до прикладу, зменшити користування власним авто, взяти участь у висадженні чи збереженні дерев і рослин, використовувати енергозберігаючі технології у повсякденному житті і побуті тощо.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система