Анонси


    Назад

    ЗАТВЕРДЖЕНІ МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗДІЙСНЕННЯ СЕО МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

    Методичні рекомендації щодо здійснення стратегічної екологічної оцінки (далі – СЕО) містобудівної документації затверджені наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 18 жовтня 2023 року № 705.

    Їх основна мета – інтегрування екологічних вимог у процес розроблення та затвердження містобудівної документації. Аби містобудівні проєкти були більш екологічно орієнтовані і гарантували безпеку населення та збереження природних ресурсів.

    У методичних рекомендаціях деталізовані правила підготовки документів у процесі СЕО містобудівної документації, зібраний відповідний перелік нормативно-правових актів.

    Крім того, в документі визначений алгоритм дій замовника містобудівної документації при здійсненні СЕО та вказані джерела інформації для підготовки необхідних для цього матеріалів.

    Методичні рекомендації розроблені Міндовкіллям спільно з експертами Секретаріату ЄЕК ООН для центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, спеціалістів і науковців, представників громадськості, які беруть участь у процедурі СЕО містобудівної документації.

    Ознайомитися з документом можна на сайті Міндовкілля та на сайті Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

    Довідково. Стратегічна екологічна оцінка містобудівної документації забезпечує мінімізацію негативного впливу на довкілля та здоров’я населення прийнятих у процесі просторового планування рішень.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система