Анонси


    Назад

    УРЯД ЗАТВЕРДИВ ПОРЯДОК КЛАСИФІКАЦІЇ ВІДХОДІВ ТА НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕРЕЛІК ВІДХОДІВ

    Порядок класифікації відходів та Національний перелік відходів затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2023 року № 1102.

    Документ прийнятий в межах виконання Закону України «Про управління відходами», що вступив у дію в липні поточного року.

    Порядок визначає процедуру проведення класифікації відходів за видами та властивостями з метою належного управління відходами, запобігання їх негативному впливу на здоров’я людей і навколишнє природне середовище або зменшення такого впливу.

    Новим Національним переліком відходів передбачено 20 груп та 895 видів відходів, які відповідають вимогам Європейського союзу. Єдина відмінність українського класифікатора від європейського – наявність групи «Відходи, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків».

    Методичні рекомендації щодо застосування цих документів будуть опубліковані згодом на офіційному сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

    З Порядком класифікації відходів та Національним переліком відходів можна ознайомитися тут.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система