Анонси


    Назад

    У ФОКУСІ УВАГИ – ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ

    Як планувати ефективне управління відходами з урахуванням національних та європейських стандартів – радилися учасники наради, яка відбулася сьогодні, 3 листопада, за ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. У заході взяли участь фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

    Невідкладним завданням сьогодення є вдосконалення системи поводження з відходами, запобігання негативного впливу відходів на здоров’я людей і довкілля.

    Серед розглянутих питань – створення інфраструктури для видалення побутових відходів, проведення інформаційних кампаній для підвищення обізнаності громадськості щодо правильного поводження з відходами.

    Особлива увага приділена проблемі зменшенню обсягів захоронення побутових відходів, а також встановленню сортувальних ліній для відокремлення біовідходів.

    Серед іншого обговорені основні аспекти розроблення законодавства про упаковку та відходи упаковки, щодо обмежень виробництва та обігу пластикової продукції одноразового використання на території України.

    Також мова йшла про необхідність розроблення плану заходів щодо недопущення завезення та використання контрафактних хімічних засобів захисту рослин.

    До речі, наразі в області тривають підготовчі роботи для проведення коригування Регіонального плану управління відходами Чернігівської області на період до 2030 року у відповідності до Національного плану управління відходами на 2024-2033 роки, який має бути затверджений до кінця поточного року.

     
     
     
     
    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система