Анонси


    Назад

    11 ЛИСТОПАДА – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

    Скажемо ТАК економії енергії! НІ – забрудненню довкілля!

    Сьогодні, 11 листопад, відзначають Міжнародний день енергозбереження, його запровадили ще у 2008 році. На той час до ініціативи долучилися близько 20 країн, у тому числі і Україна.

    Через масовані атаки росіян на енергосистему нашої держави питання енергозберження наразі торкнулося майже всіх українців.

    Тож маємо економити ресурси, а отже – зробити своє житло енергоефективним!

    Насамперед, необхідно зрозуміти, а чому взагалі у квартирі холодно? Де знаходяться так звані «містки холоду», через які втрачається тепло?

    Найчастіше це підвал, дахове перекриття, вікна, двері, стіни та вентиляційні системи, а також не теплоізольована підлога.

    Так, за загальними оцінками фахівців, втрата тепла через вікна коливається від 10 до 40 %, також до 35 % тепла втрачається через неправильну теплоізоляцію стін або взагалі її відсутність.

    Пропонуємо кілька порад з енергоефективності:

    - по-перше, утеплюємось! Замініть старі чавунні батареї на сталеві чи алюмінієві радіатори, оскільки вони швидше нагріваються та краще віддають тепло приміщенню, а також важливо встановити між ними та стінами тепловідбивні екрани, це допоможе перенаправити тепло від холодної стіни до кімнати та підвищити температуру у приміщенні на 2-3 градуси;

    - по-друге, мудро користуймося електроприладами! Вимикайте з розетки прилади, якими не користуєтесь, оскільки телевізори, комп’ютери та зарядки для телефонів споживають енергію навіть коли вимкнені. У електрочайниках грійте рівно стільки води, скільки вам потрібно просто зараз. А пральні машинки та посудомийки заповнюйте максимальною кількістю посуду й одягу, вмикайте на мінімальну доречну температуру – це зекономить воду та енергію.

    І пам’ятаймо: кожен заощаджений кіловат електроенергії – інвестиція у вільне та незалежне майбутнє.

    Об’єднуймось заради ПЕРЕМОГИ!

     

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система