Анонси


    Назад

    ЩО РОБИТИ З ВИКОРИСТАНИМИ БАТАРЕЙКАМИ?

    Щодня у побуті ми використовуємо безліч речей, живлення яких залежить від батарейок. Це джерело енергії робить будні людини комфортнішими, і якщо батарейка вичерпала свій заряд, то її досить легко замінити, а що ж робити із використаною?

    Не для кого не секрет, що звичайна неутилізована батарейка – це є бомба сповільненої дії. Наприклад, одна пальчикова батарейка забруднює важкими металами 20 м2 ґрунту та 400 л води, а розкладається вона в природних умовах близько 20 років. До складу батарейки входить багато хімічно-небезпечних речовин таких як: кадмій, свинець, ртуть, нікель, цинк тощо. Всі ці елементи мають здатність накопичуватися в організмі людини і тварини та завдати шкоди.

    Батарейки – це небезпечні відходи, яким не місце в пакеті з побутовим сміттям. Вони потребують утилізації. На кожній батарейці є позначка у вигляді перекресленого сміттєвого контейнера. Саме вона й має зупиняти людину від необдуманого кроку.

    Правила поводження з відпрацьованими батарейками

    • зберігайте батарейки у спеціальному недоступному дітям місці;
    • дізнайтесь через соцмережі чи інші інтернет-ресурси про місце розташування контейнерів для збору відпрацьованих акумуляторів та батарейок. Можливо, якесь із цих місць знаходиться біля вашого дому чи офісу, тож віднесіть відходи туди;
    • спалювати їх категорично заборонено, адже небезпечні речовини потрапляють в атмосферне повітря;
    •  зберігати вдома використану батарейку теж не варто – випари у повітря від неї можуть завдавати шкоди людському здоров’ю.

    Отже, сьогодні від громадян вимагається не так і багато – лише відносити використані батарейки у спеціально відведені місця, тим самим давши можливість не лише собі, а і нащадкам жити у чистому середовищі!

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система