Анонси


    Назад

    ВРЯТОВАНІ ЛЕБЕДІ ЗИМУВАТИМУТЬ У МЕНСЬКОМУ ЗООПАРКУ

    З настанням холодів на Чернігівщині небайдужі люди мало не щодня рятують від загибелі птахів, що не змогли відлетіти у вирій, найчастіше – це лебеді.

    Так, учора команда Аварійно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Чернігівській області врятувала ще двох пернатих красенів.

    •  Про знесиленого і скаліченого птаха, що потерпав від холоду на водоймі мікрорайону Бобровиця у Чернігові нам повідомили містяни Людмила та Сергій. Ми одразу звернулися до керівництва Головного управління ДСНС України у Чернігівській області. Рятувальники відгукнулися миттєво і впродовж кількох годин постраждалий лебідь вже був у безпеці,– розповідає Наталія Грудницька, начальник Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

    Безпорадного птаха з крижаної води врятувала Аліна Даценко, лейтенант цивільного захисту обласної служби надзвичайних ситуацій. З’ясувалося, що то самка, через скалічену лапку вона не могла злетіти і опинилася у льодовій пастці.

    •  Щодня ми з колегами здійснюємо свою професійну місію. Кожна врятована тварина або птах – то неймовірні емоції і задоволення, особливо, коли пригортаєш своїх підопічних і відчуваєш їх вдячність, – каже Аліна.

    Ще одного лебедя цього дня надзвичайники врятували у селі Пакуль Чернігівського району.

    А сьогодні зранку обидва птахи поїхали до Менського зоопарку. Керівництво закладу радо відгукнулося на прохання Департаменту прихистити пернатих красенів.

    •  Тут їх полікують, доглянуть і допоможуть перезимувати, а навесні, якщо лебеді зможуть літати – їх відпустять до природних умов існування, в іншому випадку – птахи залишатимуться в зоопарку,– зазначила Зінаїда Максименко, очільниця Менського зоопарку.

    Піклування про братів наших менших – це індикатор людяності суспільства. Тож дякуємо всім, хто переймається захистом і збереженням тваринного світу.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система