Анонси


    Назад

    У ФОКУСІ УВАГИ – РОЗШИРЕННЯ ЗАПОВІДНИХ ТЕРИТОРІЙ У СЕДНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

    Створення об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) – тема наради, яка сьогодні, 13 грудня, відбулася у Седнівській селищній раді. В обговоренні взяли участь представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, в.о. Седнівського селищного голови Тетяна Мориляк, місцеві депутати та профільні фахівці селищної ради.

    Серед розглянутих питань – визначення нових територій для заповідання.

    До прикладу, цьогоріч на адресу профільного Департаменту від Чернігівської обласної організації Українського товариства охорони природи надійшло клопотання про створення на території Седнівської селищної ради ландшафтного заказника місцевого значення з відповідним науковим обґрунтуванням.

    За підсумками конструктивного діалогу вирішено розпочати спільну роботу над створенням зазначеного об’єкту природо-заповідного фонду та вивчити інші пропозиції науковців і громадськості.

    До слова, природно-заповідний фонд становлять ділянки суші і водного простору, природні комплекси та об’єкти яких мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність і виділені з метою збереження природної різноманітності ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу та забезпечення фонового моніторингу навколишнього природного середовища.

    У зв’язку з цим, законодавством України природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання. Україна розглядає цей фонд як складову частину світової системи природних територій та об’єктів, що перебувають під особливою охороною.

     

    Департамент екології та природних
    ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система