Анонси


    Назад

    НА ІЧНЯНЩИНІ СТВОРИЛИ НОВИЙ ОБ’ЄКТ ПЗФ, НА СЕМЕНІВЩИНІ РОЗШИРИЛИ ІСНУЮЧИЙ

    Рішеннями сесії Чернігівської обласної ради в області збільшено площу територій і об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) на 32 гектари.

    Зокрема, оголошено ще один об’єкт ПЗФ – ботанічну пам’ятку природи місцевого значення «Віковий дуб-красень Іржавця».

    Пам’ятка природи створена за ініціативою жителів с. Іржавець Ічнянської територіальної громади (Прилуцький район). Орієнтовний вік дуба – 320 років, висота – 28 метрів, обхват стовбура – 3,2 метри.

    За переказами старожилів, дерево залишилося від природної діброви, яка була розташована на схилі правого берега тутешнього ставка Галичів. Місцеві жителі своїми силами розчистили навколо дуба територію (0,01 гектара), яка була захаращена сміттям.

    Крім того, зі 143 до 175 гектарів збільшено площу заповідного урочища «Базарна роща» на околиці м. Семенівка (Новгород-Сіверський район). Даний об’єкт був оголошений рішенням Чернігівського облвиконкому у квітні 1964 року з метою збереження в природному стані високопродуктивного соснового лісу з насадженнями віком 50-100 років.

    Нині територія знаходиться в користуванні філії «Новгород-Сіверське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в межах Семенівської територіальної громади.

    Зміна площі «Базарної рощі» відбулася в цілях оптимізації меж урочища для поліпшення збереження цілісного комплексу високопродуктивного соснового лісу, як середовища існування місцевої флори і фауни та мігруючих видів птахів.

    Наразі в області створено 681 об’єкт ПЗФ, площа заповідної території становить 263316,573 гектари.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації
     

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система