Анонси


    Назад

    УВАГА! ДО 31 БЕРЕЗНЯ СУБ’ЄКТИ ГОСПОДАРЮВАННЯ МАЮТЬ ПРОЗВІТУВАТИ ПРО ДОТРИМАННЯ УМОВ ДОЗВОЛУ НА ВИКИДИ В АТМОСФЕРНЕ ПОВІТРЯ

    Нагадуємо, що з початку 2024 року в Україні для підприємств-забруднювачів запроваджується нова процедура звітування щодо викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

    Тепер щороку до 31 березня на екологічній платформі Міндовкілля «ЕкоСистема» суб’єкти господарювання мають оприлюднювати дані про викиди та заходи, спрямовані на їх поступове зменшення.

    Порядок подання та розміщення таких звітів затверджений постановою Уряду від 20 січня 2023 року № 58. Ознайомитися з його вимогами можна за посиланням.

    На основі звітних даних суб’єктів господарювання Міндовкілля та інші контролюючі органи зможуть відстежувати виконання підприємствами умов отриманих ними дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

    Крім того, ця ініціатива спрямована на забезпечення доступу громадськості до екологічної інформації, як те передбачено вимогами Орхуської конвенції.

    Варто зауважити, що головним джерелом забруднення повітря в Україні є викиди з промислових підприємств, проте для кожного міста джерела забруднення можуть відрізнятися.

    Так, на Чернігівщині за останні 5 років було видано більше тисячі дозволів на викиди в атмосферне повітря.

    Як повідомлялося раніше, результати регулярних досліджень атмосферного повітря області є оптимістичними – більшість показників не перевищують гранично допустимих норм.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система