Анонси


    Назад

    ТОРІК НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ПРОЦЕДУРУ ОВД ПРОЙШЛИ 10 ПРОЄКТІВ ПЛАНОВАНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

    Серед основних завдань Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА – зниження екологічних ризиків під час реалізації проєктів господарської діяльності, що мають значний вплив на довкілля.

    З цією метою у 2023 році визначені екологічні умови для 10 таких проєктів та підготовлені відповідні висновки з оцінки впливу на довкілля (ОВД).

    Зокрема, проаналізована документація планованої діяльності щодо:

    • виробництва картопляного крохмалю в смт Понорниця Новгород-Сіверського району;
    • встановлення паливозаправних пунктів в м Носівка Ніжинського району та смт Мала Дівиця Прилуцького району;
    • експлуатації автозаправної станції в м. Чернігів;
    • видобування мінеральних лікувально-столових вод на ділянці Менського родовища;
    • будівництва артезіанської свердловини на території комунального некомерційного підприємства «Чернігівська міська лікарня № 2» у м. Чернігів;
    • будівництва свердловин з водорозбірною колонкою в селах Деснянка та Даничі Чернігівського району, Гайворон та Дмитрівка Ніжинського району.

    На сьогодні Департамент опрацьовує документи з ОВД щодо будівництва свердловин з водорозбірною колонкою в селах Прогрес, Слабин, Ягідне Чернігівського району та Курінь Ніжинського району.

    Варто зауважити, що оцінка впливу на довкілля спрямована на запобігання шкоді навколишньому середовищу, забезпечення екологічної безпеки, раціонального використання і відтворення природних ресурсів у процесі прийняття рішень про провадження господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля.

    Нагадуємо, що кожен громадянин України має право долучитися до громадського обговорення у процесі ОВД: подати зауваження та пропозиції в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді), або усно під час громадських слухань, які в умовах воєнного стану проводяться в режимі відеоконференції.

    Ознайомитися із документами з ОВД можна на вебсайті Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля, вебсайті Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації.

    Крім того, з цього року зазначені матеріали оприлюднюватимуться на офіційних вебресурсах районних державних адміністрацій і органів місцевого самоврядування громад, територія яких може зазнати впливу відповідної планованої діяльності.

    Долучайтеся до процесу обговорення таких проєктів, аби разом ми могли мінімізувати негативний вплив господарської діяльності на навколишнє середовище та здоров’я людей.

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації
     
     

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система