Анонси


    Назад

    ТОРІК ВСТАНОВЛЕНІ МЕЖІ 35 ЗАПОВІДНИХ ТЕРИТОРІЙ ЧЕРНІГІВЩИНИ

    За рахунок коштів місцевих бюджетів та обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2023 році 15 громад області розробили проєкти землеустрою щодо організації і встановлення меж 35 територій природно-заповідного фонду (ПЗФ) загальною площею майже 3,4 тисячі гектарів. До цього зазначені проєкти мали лише 27 об'єктів ПЗФ Чернігівщини.

    Які громади встановили межі заповідних територій?

    Найбільше таких документів розробила Менська територіальна громада – 9, по 4 – Седнівська і Сухополов’янська, по 3 – Новобасанська та Понорницька, по 2 – Дмитрівська і Козелецька, по одному – Варвинська, Добрянська, Іванівська, Коропська, Новобілоуська, Олишівська, Остерська та Срібнянська.

    Навіщо?

    Варто зауважити, що проєктами землеустрою здійснюється визначення чітких меж природно-заповідного об’єкту, встановлюються обмеження щодо використання його земель та забезпечується внесення інформації про такі обмеження до Державного земельного кадастру.

    Який природоохоронний ефект?

    • збереження природного різноманіття ландшафтів;
    • зменшення ризиків вирубування лісів, розорення заповідних земель;
    • підтримання екологічного балансу територій ПЗФ.

    Довідково

    У рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки вперше громадам були виділені кошти на розробку проєктів землеустрою щодо організації і встановлення меж земель природно-заповідного фонду. З обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на ці потреби виділено майже 305 тисяч гривень, ще 59 тисяч гривень – це кошти місцевих бюджетів громад.

    Що далі?

    На сьогодні в області з 681 об’єкта ПЗФ розроблені проєкти землеустрою і встановлення меж для 62. Тому далі ця робота буде продовжуватися, аби вберегти унікальні і дивовижні куточки природи Чернігівщини від пагубної дії господарської діяльності людини.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система