Анонси


    Назад

    НАГАДУЄМО ВОДОКОРИСТУВАЧАМ ПРО ПРАВИЛА ОХОРОНИ ПОВЕРХНЕВИХ ВОД

    Суб’єкти господарювання, які здійснюють скид стічних вод, мають контролювати якість і кількість скинутих у водні об'єкти зворотних вод та забруднюючих речовин.

    При цьому місця та періодичність відбору проб, перелік контрольованих показників такі водокористувачі області повинні погоджувати з Чернігівською обласною державною адміністрацією.

    Ці вимоги визначені Правилами охорони поверхневих вод від забруднення зворотними водами, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.1999 № 465.

    Нагадаємо, скид зворотних вод у водні об’єкти є одним з видів спеціального водокористування, яке здійснюється на основі дозволу, що видається у встановленому порядку відповідними органами Держводагенства України.

    Для отримання дозволу на спеціальне водокористування розробляються проєкти нормативів гранично-допустимого скидання (ГДС) забруднюючих речовин у водні об’єкти, які затверджуються і видаються одночасно з дозволом.

    Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА вкотре наголошує на дотриманні Правил охорони поверхневих вод. Аби не допускати забруднення річок, ставків, озер тощо, сприяти відтворенню водних ресурсів та гарантувати населенню безпечні умови водокористування водними об’єктами.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система