Анонси


    Назад

    ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ У СФЕРІ ОБРОБЛЕННЯ ВІДХОДІВ!

    У грудні минулого року Уряд затвердив порядок видачі дозвільних документів на провадження діяльності з оброблення відходів.

    Так, суб’єкти господарювання, які мають намір або здійснюють операції з оброблення відходів, зобов’язані отримати дозвіл на здійснення операцій з оброблення відходів до початку своєї діяльності (стаття 42 Закону України «Про управління відходами»).

    Дозвіл видається суб’єкту господарювання після отримання висновку з оцінки впливу на довкілля відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

    Видача, відмова у видачі, анулювання дозволу здійснюється виключно в електронній формі через інформаційну систему управління відходами на екологічній платформі «ЕкоСистема».

    Як подати заяву?

    Заява про отримання дозволу та документи до неї можуть бути подані безпосередньо до Міндовкілля або через адміністратора у центрі надання адміністративних послуг за вибором суб’єкта господарювання чи уповноваженої ним особи:

    - у паперовій формі особисто або поштовим відправленням з описом вкладення;

    - в електронній формі шляхом використання Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема через інтегровані з ним інформаційні системи державних органів та органів місцевого самоврядування.

    Що потім?

    Упродовж 30 календарних днів з дня одержання заяви та доданих до неї документів і відомостей Міндовкілля розглядає заяву про отримання дозволу та приймає рішення про його видачу чи відмову.

    Довідково:

    Детальніше з Порядком видачі, відмови у видачі, анулювання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 19.12.2023 № 1328, можна ознайомитись ТУТ.

     

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система