Анонси


    Назад

    ТОРІК МАЙЖЕ ПІВСОТНІ ПРОЄКТІВ ДОКУМЕНТІВ ДЕРЖАВНОГО ПЛАНУВАННЯ ПЕРЕВІРЕНІ НА ВІДПОВІДНІСТЬ ЕКОЛОГІЧНИМ ВИМОГАМ

    У 2023 році Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА сформовані пропозиції щодо врахування державних інтересів у процесі стратегічної екологічної оцінки (СЕО) 18 проєктів документів розвитку громад та 28 проєктів містобудівної документації, у 2022 році – 12 та 27 відповідно.

    Зокрема, проаналізована Програма економічного і соціального відновлення та розвитку Чернігівської області на 2024 рік, а також документи стратегічного розвитку Ніжинської, Прилуцької, Носівської, Бобровицької міських і Срібнянської селищної територіальних громад.

    Також на відповідність вимогам природоохоронного законодавства перевірені проєкти містобудівної документації, що стосуються будівництва тепличного комплексу (Бобровицька міська громада), об’єктів рекреаційного призначення (Іванівська сільська громада), складу овочів з консервним цехом (Ріпкинська селищна громада), комплексу зі зберігання та переробки зернових культур (Борзнянська та Остерські міські громади), реконструкції автозаправного комплексу (Киселівська сільська громада) та інші.

    Варто зауважити, що стратегічна екологічна оцінка документів державного планування допомагає ще на стадії їх формування виявити та врахувати фактори, що можуть негативно вплинути на довкілля і здоров’я людини, відкоригувати відповідні заходи для пом’якшення їх наслідків та розробити альтернативні шляхи розвитку.

    На сьогодні процедуру СЕО проходять проєкти Програми економічного і соціального розвитку Парафіївської селищної громади на 2024 рік та детального плану території для будівництва полігону твердих побутових відходів на території Борзнянської міської ради.

    Ознайомитися із документами з СЕО можна на вебсайті Єдиного реєстру СЕО за посиланням: https://eco.gov.ua/categories/e-seo.

    Крім того, зазначені матеріали оприлюднюються на офіційних вебсайтах органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування громад, які є відповідальними за розробку документів державного планування.

    Нагадуємо, що громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати замовнику в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження та пропозиції до проєкту документа державного планування та звіту про СЕО.

    Тож долучайтеся до цього процесу і разом працюватимемо над збереженням нашого довкілля та здоров’я людей.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система