Анонси


    Назад

    СТАН ДОВКІЛЛЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ В ГРУДНІ МИНУЛОГО РОКУ

    Порівняно з листопадом у грудні минулого року в атмосферному повітрі Чернігова дещо підвищився вміст діоксиду азоту, інші показники не перевищували гранично допустимих значень, зокрема це завислі речовини, діоксид сірки, оксид вуглецю.

    Моніторинг традиційно здійснювався на двох стаціонарних постах обласного центру. Упродовж місяця відібрано 624 проби повітря.

    Радіаційний фон на Чернігівщині минулого місяця коливався в межах від 8 до 15 мкР/год (норма – 30 мкР/год) і в середньому по області становив 12 мкР/год. Мінімальна величина спостерігалася в с. Криски а максимальна – в м. Семенівка (Новгород-Сіверський район).

    У грудні в Новгород-Сіверському та Чернігівському районах відібрано й перевірено 183 проби сільськогосподарської і лісогосподарської продукції (зерно, овочі, молочні та інші продукти). Вміст радіонуклідів – у межах норми.

    Кисневий режим у створах річок Десна, Білоус, Удай, Мена та Остер був задовільний і становив 5,76-9,80 мгО2/дм3.

    Гідрохімічні дослідження, проведені комунальними підприємствами області у створах річок Десна, Білоус, В’юниця, Удай, Іченька, Остер, Снов, зафіксували майже в усіх річках перевищення гранично допустимих концентрацій за вмістом сполук заліза та марганцю, БСК5 (біологічне споживання кисню за п’ять діб) та нітритів. Це спричинено забрудненням господарсько-побутовими стічними водами, стоками сільськогосподарських підприємств, а також особливостями річок Полісся.

    Департамент екології та природнихї ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система