Анонси


    Назад

    26 СІЧНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ

    Екологічне свято започатковане 1972 року в Стокгольмі на конференції ООН з питань захисту природного середовища.

    На цьому міжнародному форумі вперше прозвучала концепція сталого розвитку – на сьогодні найбільш популярна теорія взаємодії суспільства і природи.

    Беззаперечно передумовою чистого довкілля є підвищення екологічної свідомості людства.

    Діти та молодь – потужний потенціал нашої країни, особливо в умовах післявоєнного відновлення, тому екологічна освіта молодого покоління – основа збереження природи й формування процвітаючої дежави.

    З огляду на це Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА приділяється значна увага підвищенню екологічної культури і освіти населення, зокрема підростаючого покоління.

    Так, щороку проводиться обласний екологічний конкурс «Одна планета – одне майбутнє», торік за кращі роботи 29 переможців нагороджені дипломами і цінними призами.

    Крім того, в рамках «зеленої» кампанії оприлюднено 245 сюжетів і публікацій екологічного спрямування, проведено 15 екоакцій, під час яких організовано прибирання заповідних територій, висадка зелених насаджень, розвішування будиночків і годівничок для птахів, екологічне спілкування тощо.

    Також наші представники разом з екоактивістами займалися порятунком птахів і тварин, долучалися до різноманітних природоохоронних акцій інших установ.

    На постійній основі ми беремо участь у соціальних проєктах, таких як «Допоможе кожен», «Ворогам – кришка, захисникам – крила», «Здай кров – врятуй життя» та інших.

    Всесвітній день екологічної освіти вкотре нагадує нам, що ми перш за все є частиною природи і повинні турбуватися про її безцінні скарби шляхом раціонального природокористування та охорони.

    Тож продовжуємо разом вчитися життю в стилі «ЕКО», запрошуємо всіх небайдужих до співпраці і чекаємо на ваші нові «зелені» ідеї.

    Тримаємо екологічний фронт і наближаємо Перемогу – кожен як може на своєму напрямку!

    Дякуємо ЗСУ! Слава Україні! Героям слава!

     

    Департамент екології та природнихї ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система