Анонси


    Назад

    НА ЧЕРНІГІВЩИНІ РЕАЛІЗУЮТЬ ПРОЄКТ З УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ РУЙНУВАНЬ, ЯКІ УТВОРИЛИСЯ ВНАСЛІДОК БОЙОВИХ ДІЙ

    Незважаючи на те, що бойові дії в Україні тривають, процес відновлення країни вже почався. Чернігівщина – одна з найбільш постраждалих територій, яка зазнала масштабних руйнувань в перші місяці війни. З початку повномасштабного вторгнення в області утворилося вже більше 14 тис. тонн відходів від руйнувань будівель та споруд.

    Так, у Чернігівській області впроваджується пілотний проєкт UA114 «ReThink: Рекомендації щодо управління відходами руйнувань на прифронтових територіях», який реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

    Діяльність проєкту спрямована на залучення зацікавлених сторін до розробки методичних рекомендацій щодо визначення обсягу відходів руйнувань, що в подальшому сприятиме більш ефективному та послідовному процесу відновлення та відбудови.

    Вчора, 7 лютого, представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно з громадською організацією ReThink та представниками ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» провели робочу зустріч на території Киселівської громади, де оглянули зруйновані об’єкти інфраструктури та локацію місця тимчасового зберігання відходів від руйнувань під час воєнного стану.

    Заходи з відновлення на території вищезазначеної територіальної громади здійснюються в рамках реалізації програми розвитку ООН в Україні (ПРООН) «Екстренне знешкодження вибухонебезпечних предметів та розчищення завалів».

    «Підтримка та допомога іноземних партнерів вкрай важлива для нас. Адже тільки спільними зусиллями зможемо повернути нашу область до повноцінного життя. Правильне управління відходами руйнації мінімізує вплив на довкілля та забезпечить їх використання як вториннних матеріалів чи енергетичних ресурсів», – наголосила під час зустрічі Наталія Грудницька.

    Таким чином, утилізація відходів руйнації – важливий крок на шляху до чистого довкілля нашого регіону як складової післявоєнного відновлення країни.

     

     
     
     
     
     
     
    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

     

     

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система