Анонси


    Назад

    ТРИВАЄ РОБОТА НАД РЕГІОНАЛЬНИМ ПЛАНОМ УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ В ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

    Як вдосконалити систему управління відходами Чернігівщини з урахуванням останніх змін до екологічного законодавства – радилися фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА разом з науковцями Національного університету «Чернігівська політехніка».

    Серед основних питань – коригування Регіонального плану управління відходами, зокрема підготовка аналітичних і статистичних матеріалів, проведення відповідних наукових і прикладних досліджень тощо. За підсумками обговорення напрацьована дорожня карта подальшої співпраці за вказаними напрямками.

    Нагадаємо, проєкт Регіонального плану управління відходами Чернігівської області вперше був розроблений у 2020 році. Проте через відсутність необхідних законодавчих нормативів та механізмів документ не був затверджений і наразі потребує доопрацювання.

    Так, відповідно до Закону України «Про управління відходами» регіональні плани розробляються для кожної області протягом року після набрання чинності Національним планом управління відходами та мають з ним узгоджуватися.

    На сьогодні розпорядженням начальника Чернігівської обласної військової адміністрації від 19.01.2024 № 26 внесені зміни до складу профільної робочої групи. Над формуванням зазначеного документу працюватимуть представники всіх дотичних сфер, науковці та незалежні експерти.

    Головна мета регіонального плану – розв’язання проблемних питань щодо утворення, накопичення, зберігання та перероблення відходів в області, зокрема:

    - зменшення обсягів захоронення побутових відходів шляхом впровадження роздільного їх збирання;

    - забезпечення рекультивації земельних ділянок після закриття полігонів;

    - впровадження комплексної переробки, сортування, оброблення побутових відходів (будівництво сміттєпереробних заводів);

    - екологічно безпечне функціонування полігонів (звалищ) побутових відходів відповідно до екологічних вимог і норм тощо.

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система