Анонси


    Назад

    МІСІЯ ВІДНОВЛЕННЯ: НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ОБГОВОРИЛИ ОСНОВНІ ЕКОЛОГІЧНІ ВЕКТОРИ РОЗВИТКУ РЕГІОНУ

    Найбільш доцільні заходи і принципи відновлення природи та розвитку екологічної сфери окреслили учасники воркшопу з питань розроблення Програми комплексного відновлення Чернігівської області, який відбувся сьогодні, 12 березня в Агенції регіонального розвитку.

    У заході, крім інших дотичних установ, науковців і громадських організацій, взяли участь фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

    Учасники засідання проаналізували поточний стан навколишнього середовища з огляду на воєнні дії, які тривають на території нашої держави, та зосередили увагу на екологічних збитках, завданих довкіллю, а також на основних заходах ліквідації наслідків військової агресії рф.

    Окрема увага закцентована на тому, що під час відновлення критичної інфраструктури та інших об’єктів слід впроваджувати інноваційні технології екологічного спрямування, зокрема кліматично нейтральні та енергозберігаючі, встановлювати сучасні системи фільтрації для очистки води і повітря на підприємствах, модернізувати лінії виробництва, будувати сміттєпереробні станції та заводи тощо.

    Серед розглянутих питань – дослідження флори і фауни на території Чернігівської області, в тому числі вивчення видів рідкісних червонокнижних представників, що постраждали внаслідок бойових дій і потребують негайного відновлення, збереження та захисту.  

    Наразі відновлення українського довкілля може стати унікальним викликом для багатьох сфер управління. Повернути навколишнє середовище до довоєнного стану неможливо, але ми маємо активізувати весь ресурсний, людський і науковий потенціал, аби покращити ситуацію та допомогти екосистемам Чернігівщини поступово збалансуватися й відновитися.

     

     
     
     
     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система