Анонси


    Назад

    СТАН ДОВКІЛЛЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ У ЛЮТОМУ

    Упродовж лютого радіаційний фон атмосферного повітря в області коливався в межах 9,0-14,0 мкР/год і в середньому становив 12 мкР/год (при нормі 30 мкР/год).

    Крім того, минулого місяця було відібрано та перевірено 89 зразків сільськогосподарської і лісогосподарської продукції, найбільш – овочів та молочних продуктів. Перевищень допустимого рівня вмісту радіонуклідів у дослідженій продукції не виявлено.

    За спостереженнями Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, в атмосферному повітрі Чернігова у порівнянні з попереднім місяцем вміст забруднюючих речовин майже не змінився. Загалом упродовж лютого було відібрано та проаналізовано 600 проб.

    За даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, у створах річок Десна, Білоус, Удай, Мена, Стрижень та Остер кисневий режим у лютому був задовільний і становив 4,00-8,00 мгО2/дм3.

    Також у лютому комунальними підприємствами області проведені гідрохімічні дослідження у створах річок Десна, Білоус, Стрижень, В’юниця, Удай та Іченька вище і нижче скидів з очисних споруд підприємств.

    Зафіксовано перевищення гранично допустимих концентрацій майже в усіх річках на вміст сполук заліза та нітритів. Серд причин – своєрідний склад поверхневих вод Чернігівщини, а також забруднення господарсько-побутовими стічними водами, стоками сільськогосподарських підприємств.

    Перевищення БСК5 (біологічне споживання кисню за 5 діб), ХСК (хімічне споживання кисню) спостерігається в контрольних створах річки Стрижень. Це пов’язано з тим, що відбувається процес окислення органічних і неорганічних речовин через надходження недостатньо очищених стічних вод до зливної мережі міста, які скидаються до річки Стрижень.

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система