Анонси


    Назад

    1 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПТАХІВ

    Птахи відіграють важливу роль в природі. Вони є захисниками зелених насаджень та помічниками аграріїв. Ці представники тваринного світу знищують багато шкідників лісових та сільськогосподарських культур.

    Птахи – окраса довкілля. Вони зачаровують милозвучним співом, дарують емоційне задоволення та відчуття єдності з дивовижним різноманіттям природи.

    Птахи – крилаті лісівники. Поширюючи насіння рослин, невтомні пернаті сприяють формуванню лісових екосистем.

    В умовах активної людської діяльності спостерігається втрата та скорочення ареалів окремих видів птахів. У зв’язку з цим пернаті потребують охорони та дбайливого ставлення.

    Основні заходи охорони: дотримання екологічного законодавства, зменшення впливу негативних антропогенних чинників, збереження ареалів та відтворення видового різноманіття птахів, проведення біотехнічних заходів (побудова гнізд, підгодівля), розведення та випуск у природу.

    З метою привернення уваги громадськості до цих представників тваринного світу започатковано Міжнародний день птахів. На честь свята в багатьох країнах світу люди розвішують пташині будиночки, проводять акції «До зустрічі птахів».

    Цей день асоціюється з приходом весни – початком розквіту природи. Саме в цей період ми можемо найкраще візуально оцінити її велич і красу, безцінне значення. Тож бережімо її окремі творіння, щоб забезпечити загальну планетарну стійкість та цілісність.

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система