Анонси


    Назад

    1 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПТАХІВ

    Птахи відіграють важливу роль в природі. Вони є захисниками зелених насаджень та помічниками аграріїв. Ці представники тваринного світу знищують багато шкідників лісових та сільськогосподарських культур.

    Птахи – окраса довкілля. Вони зачаровують милозвучним співом, дарують емоційне задоволення та відчуття єдності з дивовижним різноманіттям природи.

    Птахи – крилаті лісівники. Поширюючи насіння рослин, невтомні пернаті сприяють формуванню лісових екосистем.

    В умовах активної людської діяльності спостерігається втрата та скорочення ареалів окремих видів птахів. У зв’язку з цим пернаті потребують охорони та дбайливого ставлення.

    Основні заходи охорони: дотримання екологічного законодавства, зменшення впливу негативних антропогенних чинників, збереження ареалів та відтворення видового різноманіття птахів, проведення біотехнічних заходів (побудова гнізд, підгодівля), розведення та випуск у природу.

    З метою привернення уваги громадськості до цих представників тваринного світу започатковано Міжнародний день птахів. На честь свята в багатьох країнах світу люди розвішують пташині будиночки, проводять акції «До зустрічі птахів».

    Цей день асоціюється з приходом весни – початком розквіту природи. Саме в цей період ми можемо найкраще візуально оцінити її велич і красу, безцінне значення. Тож бережімо її окремі творіння, щоб забезпечити загальну планетарну стійкість та цілісність.

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система