Анонси


    Назад

    ЗАПОБІГАЙ УТВОРЕННЮ ВІДХОДІВ ВЖЕ ЗАРАЗ!

    Зелений підхід: як запобігти утворенню відходів та зберегти навколишнє середовище – актуальне питання сучасності.

    Наразі в Україні понад 90 % відходів попадають на сміттєзвалища, де перетворюються на джерела забруднення води, ґрунтів та повітря і тим самим шкодять нашому здоров’ю. Сміттєзвалища продовжують захоплювати все більші і більші території, а відходи – життєвий простір людини.

    На жаль, причиною цих негативних проявів є сама людина. Тому одне з головних завдань, яке сьогодні гостро стоїть перед свідомими громадянами і бізнесом – зменшити кількість відходів і зупинити надшвидке зростання кількості і площ сміттєзвалищ.

    Усвідомлення своєї відповідальності у сфері поводження з побутовими відходами – найважливіший фактор, який дозволяє зменшити негативний антропогенний тиск на довкілля.

    Люди щодня викидають величезну кількість сміття, хоча вагому їх частину можна було б використовувати для вторинної переробки.

    Вторинне використання є найбільш ефективним способом переробки матеріалу після того, як він виконав своє початкове призначення.

    Так, наприклад, з пластику можна зробити безліч речей – різні будівельні матеріали, канцелярські вироби, сумки, валізи, рюкзаки, спортивний інвентар, велосипеди, баки для сміття, пакети, пакувальні матеріали, меблі, столи, стільці, дорожні покриття і багато іншого. З макулатури виробляють туалетний папір тощо.

    Зі старих холодильників майструють домашні інкубатори. А нержавіючий барабан від пральної машини можна використати як бак для води у літній душ на дачі.

    Вдихнути друге життя у зламані або застарілі побутові прилади може кожен.

    Тож намагайтеся розумно використовувати вторинні ресурси, не викидайте сміття на вулицю, допомагайте утилізувати відходи.

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система