Анонси


    Назад

    У ФОКУСІ УВАГИ – ВІДНОВЛЕННЯ ТА ВІДБУДОВА ЧЕРНІГІВЩИНИ

    Питання відновлення та відбудови області були на порядку денному засідання міжфракційного депутатського об’єднання «Добробат – добровольчий будівельний батальйон», що сьогодні відбулося в Чернігівській ОДА.

    В обговоренні взяли участь зокрема перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем, заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, керівники профільних структурних підрозділів ОДА, Чернігівської міської ради, очільники громад області, де зафіксовано значні руйнування.

    – Такі обговорення дають змогу актуалізувати проблеми та шукати їх вирішення спільно: різні гілки влади, громадянське суспільство, донори. Дещо з обговореного потребує змін у законодавстві, відтак прямий діалог з народними обранцями є дуже цінним, – резюмував Костянтин Мегем.

    Серед розглянутих на засіданні питань – поводження з відходами від руйнувань.

    На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисяч тонн відходів від руйнувань, що утворились внаслідок військової агресії рф.

    – Ці відходи розміщуються на території 21 територіальної громади області. Демонтаж пошкоджених або зруйнованих будівель проводиться як самостійно місцевими радами, так і за кошти міжнародних організацій, – повідомила директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

    Так, у рамках Програми розвитку ООН (ПРООН) розібрано та вивезено на паспортизовані місця видалення відходів і місця тимчасового зберігання відходів від руйнувань майже 22,4 тисячі тонн сміття, при цьому 127 тонн – це азбестовмісні відходи. Наразі майже завершені такі роботи на території Іванівської сільської ради – більше 8,5 тисяч тонн; Киселівської сільської ради – майже 12 тисяч тонн; Киїнської сільської ради – близько 2 тонн.

    Новобілоуською сільською радою роботи з демонтажу та вивезення відходів від руйнувань виконані в повному обсязі без залучення підрядних організацій ПРООН.

    На жаль, до цього часу не розпочато такі заходи у Чернігові, оскільки Чернігівською міською радою не відведена земельна ділянка для тимчасового зберігання відходів від руйнувань.

     
     
     
     
     
    За матеріалами Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система