Анонси


    Назад

    СТАН ДОВКІЛЛЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ У БЕРЕЗНІ

    З метою контролю якості атмосферного повітря у березні на стаціонарних постах м. Чернігів відібрано 624 проби. В ході систематичних досліджень у відібраних пробах зафіксовано незначне підвищення діоксиду сірки та завислих речовин у порівнянні з попереднім місяцем. Інші показники не перевищували гранично допустимих значень.

    Радіаційний фон атмосферного повітря Чернігівщини упродовж березня коливався в межах 9-15 мкР/год (при нормі 30 мкР/год) і в середньому становив 12 мкР/год.

    Комунальними підприємствами області проведені планові щомісячні гідрохімічні дослідження поверхневих вод в створах річок Десна, Білоус, В’юниця, Удай, Іченька та Снов вище і нижче скидів з очисних споруд підприємств. Більшість показників на вміст забруднювальних речовин не перевищували гранично допустимих концентрацій.

    Кисневий режим у створах річок Десна, Білоус, Удай, Мена, Остер та Стрижень був задовільний і становив 5,92-12,90 мгО2/дм3.

    У березні було відібрано та перевірено 84 зразки лісогосподарської і сільськогосподарської продукції, з яких найбільше овочів та молочних продуктів. Перевищень допустимого рівня вмісту радіонуклідів у дослідженій продукції не виявлено.

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система