Анонси


    Назад

    БЕРЕЖІТЬ ДОВКІЛЛЯ І СЕБЕ ВІД ВОГНЮ!

    На порозі літо. З підвищенням температури повітря значно зростає ймовірність виникнення та швидкого розповсюдження пожеж – це страшна небезпека як для людей, так і для екосистем.

    Аби запобігти вогняному лиху, маємо дотримуватися простих, але важливих правил в екосистемах, в тому числі лісових масивах, сільськогосподарських угіддях, торфовищах:

    - не смітити;

    - не розпалювати багаття у непристосованих місцях, особливо у спекотну вітряну погоду;

    - не кидати недопалки та непотушені сірники у траву;

    - не залишати вогнище без нагляду та обов’язково загасити його водою, або засипати піском чи землею тощо.

    Крім того, маємо спільно за можливості контролювати стан пожежної небезпеки. У разі виявлення пожежі необхідно негайно повідомити Державну службу з надзвичайних ситуацій України за номером телефону 101.

    Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА вкотре наголошує на розумному природокористуванні, дотриманні вимог природоохоронного законодавства та нагадує, що окрім шкоди природі палії караються значними штрафами.

    Зокрема, штраф за самовільне випалювання рослинності або її залишків, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення становить: для населення – від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 060 грн до 6 120 грн); для посадових осіб – від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15 300 грн до 21 420 грн).

    Пам'ятайте – пожежу краще і легше попередити, аніж загасити!

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система