Анонси


    Назад

    СТАН ДОВКІЛЛЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ У ТРАВНІ

    За спостереженнями Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського у травні в атмосферному повітрі Чернігова у порівнянні з попереднім місяцем дещо знизився вміст діоксиду азоту, показники за іншими речовинами майже не змінилися. Загалом упродовж травня в обласному центрі було відібрано та проаналізовано 648 проб.

    Радіаційний фон на Чернігівщині минулого місяця коливався в межах від 10 до 16 мкР/год (норма – 30 мкР/год) і в середньому по області становив 12 мкР/год.

    Кисневий режим у створах річок Десна, Білоус, Удай, Мена, Остер та Стрижень був задовільний і становив 4,27-10,70 мгО2/дм3.

    У контрольних створах зазначених річок спостерігалося перевищення показників БСК5 (біологічне споживання кисню за 5 діб) від 2,80 до 9,00 мгО2/мг3, ХСК (хімічне споживання кисню) від 42,2 до 116,2 мгО2/дм3.

    Крім того, відмічався підвищений вміст нітритів у р. Удай нижче м. Прилуки, така ситуація може бути спричинена забрудненням води господарсько-побутовими стоками.

    Радіологічні дослідження на вміст радіонуклідів в сільськогосподарській і лісогосподарській продукції в Новгород-Сіверському та Чернігівському районах перевищень не виявили. У травні відібрано й перевірено 206 проб, переважно, овочів та молочних продуктів.

    З більш детальною інформацією щодо стану довкілля Чернігівщини можна ознайомитися на сайті Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА в рубриці «Стан довкілля області», підрубрика «Інформаційно-аналітичні дані екологічного моніторингу».

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система