Анонси


    Назад

    ВОДА У ДЕСНІ, СТРИЖНІ ТА БІЛОУСІ НЕ МАЄ ТОКСИЧНОЇ ДІЇ

    У рамках здійснення контролю за якістю поверхневих вод на початку червня були відібрані та перевірені на токсичність проби води у 17 створах річок Десна, Стрижень та Білоус в межах Чернігова.

    Зокрема, для проведення досліджень застосовано найпоширеніший метод біотестування на ракоподібних Daphnia magna Straus, що ґрунтується на реакції зазначених живих організмів.

    Зазначимо, що ці планктонні організми здатні сприймати набагато нижчі концентрації шкідливих речовин, ніж будь-який датчик або прилад. Так, критерієм токсичності води є загибель 50 і більше відсотків дафній у відібраному зразку упродовж 96 годин.

    Результати досліджень відібраних проб показали, що вода в річках навколо обласного центра не чинить гостру токсичну дію на тест-об’єкти.

    Детальнішу інформацію можна отримати на вебсайті Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА за посиланням.

    Дослідження проведені на замовлення профільного Департаменту хіміко-бактеріологічною лабораторією з контролю стічних вод комунального підприємства «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради.

    Фінансування вказаних моніторингових заходів здійснюється за рахунок коштів обласного природоохоронного фонду в рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки.

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система