Анонси


    Назад

    РЛП «ЯЛІВЩИНА» У ФОКУСІ УВАГИ: КОЛИ НЕ ТІЛЬКИ СЛОВОМ, А І КОНКРЕТНИМИ ДІЯМИ

    Триває активна співпраця з небайдужими та зацікавленими екоактивістами щодо вирішення проблем, пов’язаних зі збереженням, функціонуванням та розвитком регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

    Сьогодні, 27 червня, керівництво Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА і комунального закладу «РЛП «Ялівщина» провели чергову зустріч з вищезазначених питань.

    •  Маємо враховувати думку кожного і концентрувати спільні зусилля для досягнення ефективних результатів. Екоактивісти є важливими партнерами в цій справі. Їхня небайдужість, енергія та креативний підхід для нас є цінною допомогою, особливо, коли люди не лише переймаються екологічними питаннями, але й пропонують конкретні рішення та беруть активну участь в їх реалізації, – зазначив в.о. директора профільного Департаменту Олександр Лось.

    Так, у ході дискусії екоактивіст Данило Дерлюк вніс низку пропозицій щодо посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи задля збереження довкілля області в цілому та Ялівщини зокрема.

    Серед запропонованих заходів – встановлення додаткових інформаційних, попереджувальних та межевих знаків на території об’єктів природно-заповідного фонду.

    Крім того, розглянуто питання боротьби з амброзією. Адже це є надзвичайно агресивний бур’ян, який завдає значної шкоди здоров’ю людини. Її пилок є одним з найсильніших алергенів, здатний викликати серйозні алергічні реакції, в тому числі астму. Найефективніший і дієвий метод боротьби з цією рослиною – ручне видалення з корінням.

    Тож, кожен може за можливості долучитися до знищення амброзії, виявивши місця її поширення на території парку.

    Отримані пропозиції найближчим часом будуть опрацьовані та визначені шляхи їх реалізації.

    Завдяки плідній співпраці рухаємося до мети – оберігаємо унікальний осеродок природи нашого міста.

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система