Анонси


    Назад

    3 ЛИПНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗ ПОЛІЕТИЛЕНОВИХ ПАКЕТІВ

    Сьогодні особливий день для тих, хто дбає про себе та навколишній світ, а ще для тих, хто хоче бути в тренді. Якщо це про вас – долучайтеся до регіонального флешмобу «ЕКОЛОГІЯ В ДІЇ: ПАКЕТАМ ТОРБА!». Позбавляємося від поліетилену і користуємося стильними екосумками.

    До слова, поліетиленові пакети з’явилися у торгівельних мережах у 1977 році. З того часу завдяки своїй практичності вони набули широкого використання у побуті та різних галузях промисловості.

    За даними Організації Об’єднаних Націй, щороку у світі виготовляється більше 13 мільярдів пластикових пакетів, використовується близько 5 трильйонів.

    Трагічні наслідки використання пластику для навколишнього середовища – Велика тихоокеанська сміттєва пляма, глобальне забруднення ґрунтів та загибель тварин, які помилково пакети сприймають за їжу.

    Щороку людство в усіх куточках планети традиційно долучається до цього свята, щоб продемонструвати світу екологічні альтернативи такому пакуванню – паперові пакети, багаторазові торбини.

    Кожен може локальними кроками допомогти світу змінитися – стати «eco friendly». Пошийте торбинку власними руками, наприклад, зі старої тканини, створіть своєрідний витвір мистецтва, наповнивши його яскравими барвами та орнаментом, аби привернути увагу оточення.

    Варто зауважити, що використання екоторбинок та інших «зелених» засобів пакування – це не тільки корисний, а ще й популярний тренд. Тож давайте разом популяризувати та впроваджувати екомоду з користю для себе та довкілля!

    Довідково.

    Попри простоту у використанні та економічну вигоду поліетилен дуже небезпечний для довкілля – погано розкладається у ґрунті (майже 200 років), під час згорання виділяє токсичні речовини в атмосферне повітря.

    До речі, при виробництві пластику, сировиною для якого є нафта, утворюється велика кількість шкідливих речовин – забруднювачів повітря, води, земельних ресурсів.

    Всесвітній день без пластикових пакетів було започатковано як всесвітню ініціативу з метою поступово знизити на них попит та з часом повністю позбутися їх у зв’язку з відсутністю механізмів утилізації.

    1 червня 2021 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України».

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    03 Липня 2024 08:00

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система